Sunday, 31 January 2010

:: Berweekend ::

Ape aku buat weekend ni?
smlm sabtu tapi masih ade kelas..
patutnye xde tapi ape boley buat..
nasib baik kejap je..
then habis klas tatau nk buat ape..
smua org da ade agenda masing2..
aku?masih terpikir2 lg..
then tibe2 abg besar tny mau pegi mne..
tibe2 trus tringt janji die mau bg aku kek..
so aku pn ckp mau pegi Puri Mall..
sbbnye kat ctu ade Secret Recipe..ngeh3..
so after abg besar abes klas ktorg pun pegi..
b4 ke sne aku sesat..
bukan kat mne2 pn sesatnye..
sesat kat tg duren gak..
lupe jln mau g Greenville a.k.a umah abg bsr..huhu
da la jln jammed nk pusing blk pn ssh..aduhai..
so dgn bsusah payahnye abg bsr tpkse mngejar teksi aku yg sesat..
ciannye kat die..ape pny adik la sy ni..ish33
sampai2 kat sne trus g ATM n cri port utk mkn..
hajat mau mkn McD x ksmpaian so A&W mjd pilihan..
da la lapar tersangat sbb x mkn tgh ari..hu~
pas mkn ape lg..shopping la..hahaha
da nak balik baru la pegi Secret Recipe..
so dgn senang hatinye memilih kek idaman hati..
bkn sng abg bsr nk belanje..
so kne la hargai baik2..hahaha
baru tau abg bsr x suke mkn kek..
muke die sgt funny bile tpkse mkn kek 2..
nak buat cmne demi kakak bsr tersayang kne la die mkn gak..haha
then balik umah dgn kepenatan walaupun xde la lme sgt bjlnnye..hu~

ok itu cter ari sabtu..
skrg cter hari ahad..
ape aku buat ari ahad??
bgn subuh dan tdo blk..ish3
sbuk melayan ym,youtube n fb..
masak-memasak nasi tomato
ngadap lappy lg..
pstu tido ptg2..
mkn cake yg smlm x abes..
ngadap lappy lg..
wut a lazy sunday..hahaha
buku bile aku nk ngadap??
cian die da trabai..
ish3 ape nak jadi la..
dah jom off lappy..
now kite study..
asyik bermain n berweekend je..
esok da kuliah..
kate xmau remed..
so jgn la mls2 belajar..=)

kesimpulannye weekend aku xde la menarik pon..
biase2 aje..
ok now aku nk g belajar..
buku pon da panggil aku..haha
tata~



Saturday, 30 January 2010

Seminggu sudah msuk blok 4..

Wah seminggu dah x jenguk kat blog ni..
cian die..huhu
minggu ni msuk blok 4..
kali ni lbh byk blaja ttg genetik dan juga DNA..
best2..
buku modul die pon xde la tebal pun..
nipis je..
subjek die pn best2..
sng nk paham..
so smgt nk blaja jd tggi..
sbbnye nak blk Malaysia cpt2..
owh x sbrnye...
tiap2 hari countdown..hehehe
stakat ni bru dpt rsult utk 2 paper je..
Alhamdulillah...
kedua2 nya mmbuatkan aku senyum bahagia..
jadual blok kali ni pn xde la padat mcm blok lps..
santai2 aje walaupun klas dr pg smpai ptg jugak..hahaha
hujung mggu pun trase lapang dada..
poket pun rse luas sbbnye elaun da msuk..
yipppeeee!!
so boley la melepaskan hajat tgk movie seround
xpun mkn sdp2 or jln2..
teringin mau mkn prosperity burger..
mau mkn kek di Secret Recipe juga..
hopefully dapat makan 2 bnde ni weekend ni..
so mau enjoy skejap weekend ni..
lama dah rsenye aku x g shopping mall..hehehe

Saturday, 23 January 2010

Bye2 blok 3..

Okay sukacitanya aku nk bagitau..
perang blok 3 da tamat..
yayyy!!!
hopefully i get better grades this time..
say bye2 tp blok 3
and hye3 to blok 4..
owh cuti 1 hari je??
cam x ckup je kan..hu~
but nevermind la..
now nak tdo puas2..
n nk tgk dvd byk2..
ok tata~

Thursday, 21 January 2010

Exam lagi..lagi lagi exam..lalala~

Minggu ni da start la aku berperang..
peperangan blok 3..hahaha
serius aku stress..
lab report blambak..
da la aku asyik salah lukis je dalam buku praktikum bio..huhu T_T
semalam ujian skill lab anamnesis..
Alhamdulillah everything going so smooth
p/s :walaupun aku tlupe nk tny agama n suku bgsa pasien..=(
Dr.Darminto sgt baik..die kate aku pasti lulus..
so aku happy sekejap..
petang smlm aku merepek kejap dgn kak aizah..
therapy stress la kononnya..hahaha
die juga bagi aku sesuatu..
p/s : thnx k.aizah n abg besar=))
aku juga came across bbrp ayat2 cinta..
hati aku jd tenang sket..
hari ni exam biokimia..
soalan teori die ok la, aku boley jwb walaupun ade bbrp yg aku xpsti..
*normal la 2 kn..hehe*
tapi soalan teori praktikum die..
urghhh really killing me..!!
rase cam aku xbace ape2 pon..
smua bnda bercampur2 smpai aku jd confuse..
hopefully aku my result will be okay..mwuuu T_T
dan sekarang tinggal lg 2 paper utk berjuang..
Biomolekular n Biologi..
hopefully kdua2 paper ni baik dgn aku..
n i really2 hope dat i will end diz block with no remedial test..
okayy enuff merepek here..
jom continue study blk..
daa~


Sunday, 17 January 2010

bla..bla..bla..merepek je kejenye..

Minggu ni weekend aku cuti sabtu n ahad..
x mcm mggu lps yg sgt exhausted tu..
tapi kan mggu ni cuti pon lab report blambak..
benda yg nk kene study pon byk btul..
exam is juz around d corner...huhu
mmg blaja kat cni kejenye exam je..
smpai kwn baik aku tny pon aku xtau nk ckp ape da..
tapi kan dlm dok bz2 ni..
aku smpat ag update blog ni..haha
sbb aku rndu kat blog ni kot..
arini setelah skian lame smpai la turn aku g psr..
aku bgn pagi2 (xdela awal mcm slalu 2)
pastu kn balik dr psr aku wat cekodok n lempeng pisang..
pergh tibe2 rajen la plak..
pstu merase ira pny murtabak megi..
marvellous la murtabak megi 2..hehe
thanx ira sbb bg aku rse..
pstu tgh ari ibu kost aku wat jmuan umah baru die..
mkn lak nasi kuning..
pstu aku boley lak buang tabiat main gelongsor batu dlm umah 2..
gile weyh prangai aku cm bdk2 kcik je..
p/s : lately my bro said i sgt nakal okeyh..
then aku teman qilah gi bank kuarkan duit..
now aku kat dlm bilik aku la..
td blk kononnye nk smbung study..
tapi aku da melagha lak..
hahahaha
ok ni aku nk share 1 lagu dgn korg..
aku suke lagu ni..
byk kali aku ulg dgr..

video


ok lah..
hopefully korg enjoy la dgr lagu ni..
aku nk smbung tugas hakiki yg tergndala tadi..
da byk melagha da ni..
till then..
daa..

Saturday, 16 January 2010

oh hujan...~

sekarang ni jakarta musim hujan..
hari2 hujan..
setiap hari sejuk..
aku rindu pulak dgn Cik MATAHARI..
sbbnye ialah aku x tahan sejuk..
ape la function lemak2 yg byk kat bdn aku ni ha..??
Encik Sweater da jd teman setia begitu jugak Cik Selimut..
stiap hari aku mggigil skrg..
dlu aku merungut sgt jakarta ni pns..
skrg aku mengeluh sejuk..
mmg la x bersyukur aku ni..ish33
hujan juga buat aku rse mls..
da la byk keje kne siapkan..
lps 2 kne study utk exam..
hujan ni cam alasan aku utk tido la plak..
buat aku cpt lpr..
buat aku tringn nk mkn mcm2..huhu
sbnrnye best jugak hujan ni..hik3
cume kne careful n jge kesihatan baik je la..
nnt sakit aku jugak yg ssh..hahaha
oh ye, aku skrg da happy...
bukannye mslh aku smue da settle..
tp aku sdg berusaha utk menikmati hidup..
aku da jumpe dgn semangat aku yg da lme sgt hilg..
hopefully kali ni dia akan kekal dgn aku smpai bile2..
jgn hilang2 lg,nnt aku nk ikat die kuat2..
lg 1,skrg aku baru bkenalan dgn seseorang..
owh bestnye dpt knl dgn die..
die sangat baik n cute..
sukenye..(^__^)
tapi jgn salah phm ye..
die bukan boyfren baru aku la..
die seorang perempuan..
sape die?
jeng,jeng,jeng....


nanti2 la story..
skrg ni nk siapkan lab report n study utk exam..
ok tata..








lalalala~

Thursday, 14 January 2010

Ceritera Hari Ini

Hari ni 1st time aku exam anatomy sbg medical student..
da la kuliah dia skali je..
tbe2 da exam..
nk study amek mse punya la berhari2..
tup2 examnye 10mnit soalan die 10 je..
xsmpt rse nk calm down n tarik nafas dlm2..
xsmpt nk ingt btul2 bnde yg aku da bce..
tbe2 je da abes da 10 mnit..
aku pn xtau ape yg aku jwb tu ok ke x..
hopefully aku lulus..
aku xmau remed lg..
stress la kalau asyik remed je..
huhuhu..

lepas exam td aku pn jln dgn Hani utk blk..
on the way aku berkahayal ape tah..
Alhamdulillah Allah masih pelihara aku dgn baik..
kalau x msti aku x tulis blog post ni..
thanx juga kpd Hani sbb da tarik tgn aku td..
aku xdpt byg la ape jd kat aku..
slalu aku x mcm ni pon..
entah la..
lately aku pn da xjln laju2 mcm dlu..
byk bkhayal bile jln..
hidup aku bmslh..
bile aku pikir byk2 aku xjmpe jln kluar..
hari ni skali lg aku terbebankan seseorang dgn mslh aku yg xpnh abes ni
smpai bile la aku nk mcm ni..
aku pn xpasti..
smua org pn ade mslh masing2..
kenapalah aku msti bebankan dia..??
kesian dia..
bila pikir smua ni hati aku jd btmbah sayu..

.......................................................................................................................

Ya Allah kau kuatkanlah hatiku untuk menghadapi hidup ini..
berikanlah aku petunjuk untuk menyelesaikan mslh hidupku ini..
permudahkanlah urusan hidupku ini
lindungilah aku dari sebarang malapetaka dan bahaya..
dan kurniakanlah aku kesihatan yang baik
agar aku dapat menjalani hidup dengan baik dan tenang..





Monday, 4 January 2010

ape aku ckp ni???

esok da stat kelas..
cuti da abes..
exam da dekat...
wahai semangat datanglah kamu..
aku nak blaja rajen2 xmo kne remed..
nk siapkan keje b4 dateline..
xmau homesick2 mcm dlu..
xmau sakit2..
nak fokus..fokus..fokus..
sehinggalah..
datangnya tarikh itu..
di mana aku akan berjumpa dengan..
keluarga yg tersayang..
kwn2 yg dirindui..
oh malaysiaku yg terchenta!!
sekian..
Aja Aja Fighting!!!! (^__^)

Sunday, 3 January 2010

Welcome Back To School....



To my dear sisters...
welcome back to school..
blaja rajen2 jgn nakal2 kat skolah..
to nazlin,kmu da msuk form5 so gunekan thn terakhir ni sbaiknya...
jgn malas2 blaja..score yg terbaik dlm SPM ok..
to najiha, adik da msuk form1,no more primary school..
behave like a teenager k but be careful choosing ur frens..
jgn nakal duduk hostel n blaja rajen2..
main2 gak tp jgn lupe study ok..
till then love u both..

p/s : to angah (nadia), all d best for UPS k..u can do better this time..
Aja Aja Fighting!!

Happy New Year 2010

Although it has been da 3rd day of January i hope it is not too late to wish u all happy new year..
Lets start this year with new spirit,new resolution n paint it with wonderful colours..